Pasito Blanco – Natural Reef

Als je duikt op het Pasito Blanco rif, zul je versteld staan van zijn schoonheid en het onderwater leven. De locatie bevindt zich net voor de haven van Pasito Blanco in het zuiden van het eiland.

Je bewondert de grote sigaarvormige rots midden op een mooie witte zandige zeebodem. Tijdens de duik moet je alle hoekjes en gaatjes verkennen om een hele variëteit aan verrassingen te zien. Het is niet ongebruikelijk om begroet te worden door de tandige glimlach van murenen of stekelige kogelvissen. Roncadores of snappers proberen tevergeefs onopgemerkt te blijven terwijl ze in teams rondzwemmen. Een pauwenworm demonstreert de mooie en toch fragiele natuur van het rifmilieu. Kijk uit voor baracudas die op de loer liggen of de roggen die zich verbergen in het zand.

Duikers die bij Pasito Blanco duiken, moeten niet vergeten om uit te kijken naar het “diepe blauw”, aangezien dit een zone is waar pelagische vissen passeren, zoals de snelle tonijn en misschien zelfs een formidabele horsmakreel.

Moray ells and Arrowhaed CrabsPasito Blanco rifStingrayAlso small encountersDive at Pasito Blanco rif

Locatie en planning

We gaan naar Pasito Blanco Natuurlijk Rif met de boot voor een boottocht van ongeveer 25 minuten. De duikplek bevindt zich op ongeveer 5 zeemijl (9,26 km) van Scuba Sur.

We duiken op deze locatie alleen tijdens de ochtendduiken als onderdeel van de duiken met dubbele tank. De Pasito Blanco-duikplek wordt meestal gecombineerd met een duik bij Kunstmatig Rif, de Meteor of Arguineguin Rif.